تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان و اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه

تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان و اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه

الگوی مصرف تغذیه
تاریخچه تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان
اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه
تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان و اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه
دانلود پایان نامه اصلاح الگوی تغذیه
دانلود پایان نامه صنابع غذایی
دانلود پایان نامه رشته صنابع غذایی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه رشته صنابع غذایی

تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان و اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه

 

چکیده:

با توجه به الگوهای بی رویه مصرف و تولید که تشدید کننده فقر و عدم تعادل در جهان است و اهمیت بخش غذا بعنوان محور اقتصادی و نیاز به رسیدن به امنیت غذایی و کاهش جمعیت گرسنه جهان, توجه به تدابیر اصلاح الگوی تغذیه, لازم و ضروری میباشد.(آل یاسیین , احمد,١٣٨٦),چرا که تدابیر اصلاح الگوی مصرف غذایی, تضمین امنیت غذایی را به سمت شرایط برقراری سلامت جامعه هدف قرار داده است.برای ایجاد امنیت غذایی, شناخت ترکیب مواد غذایی به منظور جوابگویی به نیازهای فیزیولوژیکی ضروری است  و بر اساس آن ساختار تولید را می توان برنامه ریزی کرد و جهت داد.علاوه بر تولید, مراحل توزیع مواد غذایی نیز در تضمین در دسترس قرار دادن غذا نقش اساسی بعهده دارد.(عیسی , کلانتری, ١٣٧۵)

 

مسئله غذا یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی است که تولید کافی آن بستگی به تولید بخش کشاورزی و روند افزایش جمعیت دارد.در حال حاضر جمعیت دنیا با تصاعد هندسی افزایش می یابد و این در حالیست که بر میزان مواد غذایی با تصاعد حسابی اضافه می شود, بنابراین کمبود مواد غذایی یکی از معضلات اساسی دنیای امروز است.  کاهش بازده اراضی کشاورزی نیز بعنوان یکی از تهدید های کره زمین نقش کلیدی در تولید و امنیت غذایی دارد. در نتیجه مسئله اساسی اینست که برای کاهش مخاطرات زیست محیطی  که یکی از آنها الگوهای بی رویه مصرف و تولید است ,آیا می توان با  توجه به نقش زنان بعنوان بخش بزرگ و مهمی از جامعه و همچنین به عنوان مادر , مصرف کننده ,عضو فعال جامعه و محور اقتصاد خانواده و  مشارکت آنها در انتخاب مواد غذایی مناسب ودر خصوص کاهش مخاطرات زیست محیطی تغییر و اصلاح در الگوهای مصرف غذایی بوجود آورد؟ چرا که بنظر می رسد که زنان به عنوان گردانندگان اصلی خانواده در کاهش بحران غذا و چگونگی مصرف نقش دارند. 

 

در این پایان نامه به بررسی تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان و اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه می پردازیم.

 

 

 

کلمات کلیدی:

اصلاح الگوی تغذیه

الگوی مصرف تغذیه

تاریخچه تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان

اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه

 

 

مقدمه:

اولین بررسی الگوی غذای مصرفی خانوار یا همان سبد غذایی د رایران, توسط انستیتو خوار و بار تغذیه ایران در سال ١٣٤٢ انجام شد, نتایج این تحقیقات نشان داد که الگوی مصرف و تغذیه در ایران فاقد کیفیت مطلوب است.بر همین اساس از سال ١٣۵۰ حرکتهایی در جهت برنامه ریزی تغذیه آغاز شده است.در آن سال سازمان برنامه و بودجه گزارش جامعی در مورد وضعیت تغذیه کشور تهیه کرد و نیازمندیهای تغذیه را تا سال ١٣٧١ با توجه به الگوی جمعیتی و سایر عوامل پیش بینی کرد, و سپس به بررسی و تصویب سیاستهای ملی و طرحهای کلی غذا و تغذیه کشور پرداخت. 

 

پس از انقلاب اسلامی, در سال ١٣٦۰ کمیته ای به منظور ارزیابی وضع تغذیه شروع به کار کرد و پیشنهاداتی در زمینه بهبود سیاستها و برنامه های کوتاه مدت, میان مدت, درازمدت جهت بهبود تغذیه ارائه کرد و بالاخره در آذر ماه ١٣٧١ دولت ایران در کنفرانس بین المللی تغذیه در رم متعهد شد تا پایان سال ١۹۹٤ یک برنامه اجرایی تغذیه برای کشور تهیه کند تا قبل از دهه جاری میلادی گرسنگی و کمبودهای ویتامین Aو ید را حذف کند و کم غذایی بویژه نزد زنان و کودکان و سالمندان و کمبود آهن , بیماریهای تغذیه ای ناشی از رژیم غذایی و بیماریهای واگیر , موانع اجتماعی و سایر موانع در راه تغذیه کودکان با شیر مادر و سطح پائین بهداشت از جمله آب آشامیدنی ناسالم را به طور عمده کاهش دهد.

 

اما با این وجود هنوز مشکلات عمده ای بر سر راه قرار دارد که مهمترین آن فقدان نظام اطلاعاتی منسجم و متناسب در مورد وضعیت گذشته و فعلی مصرف مواد غذایی در کشور است.زیرا در صورت وجود این اطلاعات مقایسه مواد غذایی مصرف شده در زمانهای متفاوت در یک جامعه موجب شناخت چگونگی تحول مصرف مواد غذایی و جنبه های مفید یا مضر تغییرات اساسی می شود و تغییرات عوامل فرهنگی و باورهای غذایی در دراز مدت بخوبی نشان داده می شود. 

 

 

فهرست مطالب

 فرضیه ,ضرورت ها و اهداف 4

بیان مسئله 4

٢‐فرضیه 4

٣‐ضرورت و اهمیت تحقیق 5

۴‐اهداف 5

۴‐اهداف اصلی 5

۴‐٢‐اهداف فرعی 6

۵‐متغیرها 6

٦‐محدودیت های تحقیق 6

۲-تعاریف نظری و عملیاتی 7

۲‐تعاریف نظری 7

۲‐۲‐تعاریف عملیاتی 8

 

٣‐تاریخچه تغذیه و الگوی مصرف 8

٣‐تاریخچه تغذیه و الگوی مصرف در جهان 8

٣‐تغییر دادن الگوی مصرف از نظر دستور کار٢١     8

٣‐۲‐افزایش دسترسی به غذا و تغذیه از نظر دستور کار  ٢١ 9

٣‐٣‐اهمیت موضوع تغذیه و زنان  از دیدگاه کنفرانسهای بین المللی 10

٣‐۲‐ تاریخچه تغذیه در ایران 11

٣‐۲‐ اهمیت الگوی مصرف غذا در برنامه های توسعه کشور 12

۴‐فیزیولوژی تغذیه 14

۴‐الگوی تغذیه 14

۴‐٢‐جریان تولید و تغذیه 14

۴‐٢‐تعریف تغذیه 14

۴‐٢‐٢‐ماده مغذی 15

۴‐٢‐٣‐سوء تغذیه 15

۴‐٢‐۴‐تغذیه متعادل 18

۴‐٢‐۵‐عادات غلط غذایی 21

۴‐٢‐٦‐کربوهیدراتها 22

۴‐٢‐٧‐پروتئینها 22

۴‐٢‐٨‐چربیها   23

۴‐٢‐۹‐ویتامینها 23

۴‐٢‐١۰‐عناصر معدنی 24

۴‐٣‐تحقیق و توسعه 25

۴‐٣‐صنایع غذایی ایران 25

۴‐۴‐اثرات زیست محیطی تولید و مصرف غذا 27

۴‐۴‐اثرات زیست محیطی کشاورزی 27

۴‐۴‐۲‐اثرات زیست محیطی تولید محصولات دامی 28

۴‐۴‐٣‐اثرات زیست محیطی فاز فرایند مواد غذایی 28

۴‐۴‐۴‐اثرات زیست محیطی مصرف کننده 28

۵‐بررسی تغذیه در ابعاد فرهنگی, اقتصادی, اجتماعی 29

۵‐اثرات توسعه فرهنگی بر تغذیه 30

۵‐الگوهای فرهنگی غذا 30

۵‐۲‐اثرات توسعه اقتصادی 33

۵‐۲‐اقتصاد مواد غذایی 33

۵‐۲‐۲- دامنه امنیت غذایی در ایران و جهان 34

۵‐۲‐٣‐اثرات توسعه اقتصادی بر تغذیه 38

۵‐۲‐۴‐اثرات تغذیه بر توسعه اقتصادی 39

۵‐۲‐۵‐ارزشیابی سیاست تغذیه در کلان اقتصاد 39

۵‐۲‐٦‐بحران افزایش قیمت مواد غذایی 40

۵‐۲‐٧‐رابطه بین درآمد و مصرف 44

۵‐۲‐٨‐الگوی مصرف مواد غذایی 46

۵‐۲‐۹‐ویژگی الگوی مصرف در کشورهای ثروتمند 47

۲‐۵‐۲‐١۰‐ویژگی الگوی مصرف در کشورهای فقیر 48

۵‐۲‐١وضعیت الگوی مصرف در ایران 48

۵‐۲‐١۲‐روند مصرف سرانه مواد غذایی در کشور 49

۵‐۲‐١٣‐موادغذایی و روند عرضه سرانه آنها 51

۵‐۲‐١۴‐روند تولید محصولات کشاورزی 60

۵‐۲‐١۵- وضعیت تولید و مصرف مواد غذایی 62

۵‐۲‐١٦‐کیفیت الگوی تولید و مصرف 63

۵‐۲‐١٧‐مرکز ثقل تولید محصولات کشاورزی در کشور 65

۵‐۲‐١۸‐تصویری از تولید موادغذایی در کشور 65

۵‐۲‐١۹‐بررسی وضعیت عرضه محصولات کشاورزی و تاثیر آن در الگوی مصرف مواد غذایی در ایران 66

۵‐۲‐۲۰‐استراتژی کاهش ضایعات , وضعیت ایران و ارائه راهکارها 68

۵‐٣‐ اثرات اجتماعی 70

۵‐٣‐رشد جمعیت وغذا 70

۵‐٣‐۲‐سیاست عصر کمیابی غذا 72

۵‐٣‐٣‐چشم انداز آینده غذا 74

۵‐٣‐۴‐اثرات بهبود تغذیه بر سطح نیروی انسانی 75

۵‐٣‐۵‐اثرات سوء تغذیه بر توسعه اجتماعی 76

۵‐٣‐٦‐تاثیر عوامل اجتماعی بر الگوی مصرف موا غذایی و نقش خانواده 77

٦‐ زنان 77

٦‐زنان و توسعه پایدار در دستور کار٢١ 78

٦‐ نقش زنان در تغییر الگوی مصرف 79

٦‐۲‐ راهکارهای کاهش مصرف 81

٦‐٣‐نقش آموزش زنان در تغییر الگوی مصرف 82

٦‐۴‐توانمند سازی زنان در الگوها و نحوه مصرف 84

٦‐۲‐نقش زنان در کاهش آلودگی محیط زیست, کاهش جمعیت, کمبود مواد غذایی  وکمبود آب) 84                                                             

٦‐٣‐ نقش زنان در تغییرات در الگوی مصرف غذایی و سلامت کودکان 85

منابع

  • جزوه توپولوژی جبری استاد فخری

    جزوه توپولوژی جبری استاد فخری جزوه توپولوژی جبری استاد فخری رفتن به سایت اصلی جزوه توپولوژی جبری استاد فخری قسمت اول : 23 صفحه قسمت دوم : 22 صفحه قسمت سوم : 24 صفحه دست نویس دانشحجو از مطالب کلاس…

  • بررسی فاکتورهای محیطی و تاثیر آنها بر عامل رضایتمندی از محیط کار

    بررسی فاکتورهای محیطی و تاثیر آنها بر عامل رضایتمندی از محیط کار فاکتورهای محیطی طراحی پلان آزاد رضایتمندی محیطی طراحی پلان آزاد در محیط های اداری استفاده از پلان آزاد در طراحی محیط های اداری رضایتمندی از محیط کار عامل…

  • بهبود فرآیند تحلیل سلسله مراتبی

    بهبود فرآیند تحلیل سلسله مراتبی تکنیکهای تصمیم گیری فرآیند تحلیل سلسله مراتبی سیستم های تصمیم گیری با معیارهای چند گانه بهبود فرآیند تحلیل سلسله مراتبی ارزیابی فرآیند تحلیل سلسله مراتبی بهبود فرآیند AHP ارزیابی فرآیند AHP دانلود پایان نامه مدیریت…

  • برنامه ریزی منابع سازمانی برای سیستم های اطلاعات مدیریت

    برنامه ریزی منابع سازمانی برای سیستم های اطلاعات مدیریت یکپارچه سازی مهندسی مجدد برنامه ریزی منابع سازمانی سیستم های اطلاعات مدیریت Enterprise Resource Planning ERP سیستم همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فایل فروش فایل fileina فروشگاه فایل خرید…

  • مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق بین الملل با عنوان بررسی نظر مشورتی دیوان بین المللی دادگستری دربارة سلاح های هسته ای سال 1996

    مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق بین الملل با عنوان بررسی نظر مشورتی دیوان بین المللی دادگستری دربارة سلاح های هسته ای سال 1996 حقوق بین الملل سازمان ملل متحد سلاح های هسته ای دیوان بین المللی دادگستری دانلود مقاله کارشناسی…

  • پاورپوینت و ارائه کامل بودجه بندی سرمایه ای

    پاورپوینت و ارائه کامل بودجه بندی سرمایه ای عوامل موثر بر بودجه بندی سرمابه ای بودجه بندی ارزیابی پروژه مالیات بر درآمد بودجه بندی مالی تنزیل گردش وجه نقد بودجه بندی سرمایه ای فرایند بودجه بندی سرمایه ای ارزیابی پروژه…

  • پروپوزال ارائه مدل ارزیابی عملکرد با بسط مدل ریاضی تحلیل پوششی داده ها با پارامترهای فازی و روش حل آن

    پروپوزال ارائه مدل ارزیابی عملکرد با بسط مدل ریاضی تحلیل پوششی داده ها با پارامترهای فازی و روش حل آن مدل ارزیابی عملکرد سازمان مدل های نوین ارزیابی عملکرد سازمانی انواع مدل های ارزیابی عملکرد کارکنان پروپوزال ارزیابی عملکرد ارزیابی…

  • ارزیابی عملکرد مدیران دانشگاه ‌ها با رویکرد بازخورد 360 درجه

    ارزیابی عملکرد مدیران دانشگاه ‌ها با رویکرد بازخورد 360 درجه ارزیابی عملکرد 360 درجه پایان نامه ارزیابی عملکرد 360 درجه پایان نامه ارزیابی عملکرد مدیران دانشگاه شاخص های ارزیابی عملکرد 360 درجه روشهای ارزیابی در بازخورد 360 درجه مراحل فرآیند…

  • جنبه های کیفری حقوق کار و ابعاد حقوقی و قضایی مسؤولیتهای جزایی کارفرمایان در مقررات کار ایران

    جنبه های کیفری حقوق کار و ابعاد حقوقی و قضایی مسؤولیتهای جزایی کارفرمایان در مقررات کار ایران حقوق کار جرم انگاری در حقوق کار جنبه های کیفری حقوق کار مسؤولیتهای جزایی کارفرمایان دانلود مقالات رشته حقوق دانلود مقالات حقوقی سیستم…

  • شگردهای تبلیغاتی و عملیات روانی دشمن علیه جوانان با تاکید بر فضای رسانه ای

    شگردهای تبلیغاتی و عملیات روانی دشمن علیه جوانان با تاکید بر فضای رسانه ای عملیات روانی شگردهای تبلیغاتی جنگ نرم فضای رسانه ای عملیات روانی شگردهای تبلیغاتی و عملیات روانی دشمن علیه جوانان با تاکید بر فضای رسانه ای دانلود…