رئیسی ضعف جدی در شکل گیری یک عزم بین المللی برای مبارزه با مواد

تهران – ایرنا – رئیس جمهور گفت: قدردانی جامعه جهانی از ایران در مبارزه با مواد مخدر جایگزین عمل نکردن آنان به مسئولیت‌هایشان در این زمینه نیست و پیام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، باید میزان ایفای نقش همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی مدعی حقوق بشر در این زمینه باشد.


به گزارش خبرنگار حوزه دولت، آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» روز یکشنبه در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر ضمن تجلیل از مقام شامخ شهدا و ایثارگران این عرصه، گفت: تقدیم ۳۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز نشان صدقی است که برای مبارزه با مواد مخدر در ایران اسلامی وجود دارد.


رئیس جمهور  به اینکه مبارزه با مواد مخدر مسأله‌ای جدی و دارای اولویت در کشور است تاکید کرد و اظهار داشت: در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر باید مسیر طی شده در مبارزه با مواد مخدر آسیب‌شناسی شود.


رئیسی به کارنامه خوب جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر در سطح ملی و جهانی اشاره کرد و  با قدردانی از همه دست‌اندرکاران در ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، پلیس مرزبانی و بسیج، گفت: تا وضعیت مطلوب فاصله داریم.


رئیسی مبارزه با مواد مخدر را با وجود سازمان‌های مافیایی، کاری پیچیده و با اهمیت دانست و ضمن تاکید بر لزوم بکارگیری خلاقیت و ابتکار در این مبارزه گفت: باید تلاش کرد روند مبارزه با مواد مخدر متحول شود و در این راه مسئولیت دستگاه‌های عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر مضاعف است اما هیچ دستگاهی نباید در این مبارزه غایب باشد.


رئیس جمهور معضل مواد مخدر و روانگردان‌ها را یکی از بحران‌های جدی برای کشورها و جامعه بشری عنوان کرد وگفت: هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی وارد مبارزه با سوداگران شود و همه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی باید نقش خود را به درستی ایفا کنند.


رئیسی با طرح پرسشی که آیا سازمان ملل سهم، میزان و جایگاهی که برای مبارزه با مواد مخدر بر عهده دارد، به همین میزانی است که عمل می‌شود؟ گفت: یعنی یک دفتر مبارزه با مواد مخدر در سازمان ملل برای این منظور کافی است؟


رئیس جمهور ادامه داد: معتقدم کشورها و سازمان‌های بین‌المللی به میزان ادعا و مسئولیتی که بر عهده دارند، نقش‌شان را ایفا نمی‌کنند. آیا تنها قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای حضور موثر در عرصه مبارزه با مواد مخدر کافی است؟ نقش سازمان ملل متحد قطعاً بالاتر از این‌هاست.


رئیسی تأکید کرد: امروز ۱۱۳ سال پس از امضای معاهده شانگهای توسط کشورهای مختلف برای مبارزه با مواد مخدر شاهدیم که این کالا در زمینه اینترنت سهل‌تر از بسیاری کالاهای دیگر در دسترس قرار دارد و مواد مخدر سنتی به صنعتی تبدیل شده و با دیگر جرائم سازمان‌یافته همچون پولشویی پیوند خورده است.


وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد ضعف جدی در شکل‌گیری یک عزم بین‌المللی در مبارزه با مواد مخدر وجود دارد و تا این ضعف جبران نشود، اوضاع رو به بهبود نخواهد رفت.


امروز صداقت و جدیت جمهوری اسلامی در این زمینه بر همگان روشن است


رئیس جمهور با تشریح اقدامات آمریکا و ناتو در افغانستان که منجر به توسعه کشت انواع مواد مخدر شده است، گفت: در دو دهه تسلط آمریکایی‌ها و ناتو در افغانستان، مواد مخدر تولید و از سنتی به صنعتی تبدیل و در سراسر جهان توزیع می‌شد. حال چرا جامعه جهانی به وظیفه قانونی، اخلاقی و حقوق بشری خود در پاسخگو کردن آمریکا و ناتو در این زمینه عمل نمی‌کند؟


رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه جامعه جهانی در قبال وظایف خود در زمینه مبارزه با مواد مخدر، می‌خواهد فقط با قدردانی و ارسال لوح تقدیر به ایران بسنده کند، افزود: پیام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر باید پایش میزان ایفای نقش دولت‌ها و سازمانهای بین المللی مدعی حقوق بشر در این زمینه باشد که به اعتقاد بنده در این زمینه ضعف جدی وجود دارد.


رئیسی در ادامه در تشریح اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز صداقت و جدیت جمهوری اسلامی در این زمینه بر همگان روشن است و نیاز به استدلال نیست، زیرا ۴۳ سال است به صورت جدی با مواد مخدر مبارزه کرده‌ایم و در این راه از همه ابزارها و ظرفیت‌ها از جمله تصویب قوانین لازم، تشدید مبارزه و اقدامات قضایی بهره گرفته‌ایم.


رئیس جمهور گفت: اگر در این سال‌ها جامعه جهانی آن‌گونه که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر عمل کرده است، به وظایف خود عمل می‌کرد، وضع امروز جهان حتما متفاوت بود.


رئیسی با بیان اینکه همه اقدامات ارزشمند و اثرگذار جمهوری اسلامی در مبارزه مواد مخدر تحت تحریم‌های ظالمانه آمریکا صورت گرفته است، گفت: بسیاری از ابزارها و فناوری‌هایی که در مبارزه با مواد مخدر باید در اختیار ما باشد، به دلیل تحریم‌ها از دسترس خارج است.


گلایه رئیسی از سازمان ملل متحد


رئیسی در ادامه خطاب به نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل متحد گفت: ما از سازمان ملل گله‌مندیم که چرا دستکم در راستای رفع تحریم‌های ظالمانه نسبت به فعالان در میدان مبارزه با مواد مخدر اقدامی صورت نمی دهد.


رئیس جمهور افزود: سازمان ملل امروز باید به این سوال پاسخ دهد که چرا جمهوری اسلامی به رغم ایستادگی پرهزینه در زمینه مبارزه با مواد مخدر، همچنان باید تحت تحریم‌های ظالمانه باشد؟


رئیسی در ادامه به برخورد با شبکه‌های قاچاق مواد مخدر در ایران اشاره کرد و گفت: در حالی که سازمان‌های اطلاعاتی ما پیگیرانه در این زمینه فعالیت می‌کنند، باید سازمان‌های اطلاعاتی منطقه و جهان گزارش دهند که چه میزان تبادل اطلاعاتی در این زمینه با کشور ما داشته‌اند و چه میزان از شبکه‌های قاچاق مواد مخدر را شناسایی و با آنها برخورد کرده‌اند.


رئیس جمهور گفت: یکی از رموز موفقیت در مبارزه با مواد مخدر تبادل اطلاعات بین سرویس‌های اطلاعاتی منطقه و جهان است و آنها باید در جلسات کارشناسی در این زمینه گزارش بدهند و دبیر کل سازمان ملل هم بررسی کند که نقش این سازمان‌ها در مبارزه با مواد مخدر چه میزان بوده است؟


رئیسی در پایان با تاکید بر تقویت کار اطلاعاتی در شناسایی سرشبکه‌های قاچاق مواد مخدر و همچنین اقدامات پیشگیرانه نهادهای فرهنگی و آموزش و پرورش گفت: در زمینه جمع‌آوری معتادان متجاهر نیز اقدامات صورت گرفته کافی نیست و باید به گونه‌ای عمل شود که ما به هیچ عنوان و در هیچ بخشی از کشور معتادان متجاهری را که مزاحم زندگی مردم هستند، مشاهده نکنیم.



آی‌پی شما:


مرورگر شما:


آخرین بروزرسانی سایت: 1401-03-03 12:40

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *