حتی ۱۰ درصد از روزهای اهواز استاندارهای ملی را ندارد

اهواز – ایرنا – رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: حتی ۱۰ درصد از روزهای اهواز  استاندارهای ملی را نداشته و با رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی فاصله زیادی دارد.


به گزارش ایرنا، دکتر عباس شاهسونی جمعه شب در نشست تخصصی با موضوع چالش‌های آلودگی هوای خوزستان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به روند غلظت ذرات معلق ۲.۵ میکرون در شهر اهواز از سال‌های ۹۲ تا ۹۹ اظهار داشت: به طور میانگین تقریبا ۰.۶ درصد از روزهای سال هوا در محدوده خوب و ۳۱.۴ درصد در محدوده قابل قبول قرار دارد.


وی افزود: همچنین ۴۸ درصد از روزهای سال در محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۷.۳ درصد در محدوده ناسالم برای همه گروه‌ها، ۱.۷ درصد در محدوده بسیار ناسالم و ۰.۹۳ درصد در محدوده خطرناک بوده است؛ تعداد روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس و تعداد روزهای بسیار ناسالم در اهواز افزایش یافته است. 


شاهسونی بیان کرد: در سال ۹۹، ۷۰۳ مرگ منتسب به ذرات معلق ۲.۵ میکرون در اهواز داشته‌ایم که ۹ مرگ به دلیل بیماری مزمن انسداد ریه، ۱۱ مرگ به دلیل سرطان ریه، ۳۷۷ مرگ به دلیل بیماری‌های ایسکمیک قلبی و ۶۳ مرگ به علت سکته مغزی منتسب به ذرات  ۲.۵ میکرون در اهواز داشته‌ایم.


رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: به طور کلی ۱۷ درصد مرگ‌های ایسکمیک قلبی، ۱۹ درصد سکته‌های مغزی و ۱۷ درصد سرطان‌های ریه مربوط به ذرات معلق با اندازه  ۲.۵ میکرون بوده است.


بیش از ۴۵۶ میلیون دلار هزینه مرگ‌های ناشی از مواجهه با ذرات معلق در شهر اهواز 


وی افزود: هزینه اقتصادی مرگ‌های ناشی از مواجهه با ذرات معلق در سال ۹۹ در شهر اهواز بالای ۴۵۶ میلیون دلار برآورد شده است.


شاهسونی ادامه داد: اگر ۱۰ درصد از این هزینه را به عنوان هزینه‌های درمان بیماری های منتسب به آلودگی هوا در نظر بگیریم ۴۵ میلیون دلار هزینه بیماری‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز بوده است در حالی که در ایران نیز به طور میانگین هفت میلیارد دلار بابت مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا هزینه شده است.


وی افزود: توجه به رشد اقتصادی و تأثیر آن در برنامه‌های جامع کاهش آلودگی هوا، اولویت‌بندی فعالیت‌های کنترل آلودگی هوا، در نظر گرفتن ظرفیت اتمسفر برای پذیرش و رقیق‌سازی آلاینده‌های هوا و تدوین برنامه‌های جامع کاهش آلودگی هوا بر اساس اصول تدوین برنامه مدیریت محیط زیست از پیشنهادهای اجرایی در راستای برنامه‌های کنترل آلودگی هوا است.


سامانه پایش کیفی هوای کشور نیز در ساعت ۱۵ امروز شاخص کیفی هوای شهرهای اهواز، رامشیر، سوسنگرد و شوشتر را ۵۰۰ و برای دزفول ۴۲۸ اعلام کرد که در شرایط خطرناک قرار دارند همچنین شاخص کیفی هوای اندیمشک نیز ۲۲۶ در شرایط بسیار ناسالم اعلام شده است.


اداره کل هواشناسی خوزستان منشاء این توده گرد و غبار را کشور عراق اعلام و پیش بینی کرده است کاهش دید افقی و کیفیت هوا، تا اواخر وقت فردا شنبه در استان خوزستان ادامه دارد.


خوزستان از ۳۰ بهمن تا شش اسفند نیز با گرد و غبار درگیر بود.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *