رهاورد جشنواره سیمرغ حمایت از کسب وکار بومی در منطقه توس خواهد
ایسنا/خراسان رضوی دبیر جشنواره سیمرغ گفت: حمایت و راهاندازی کسبوکار خانگی و بومی در منطقه توس برای تولید انبوه و فروش آثار منتخب جشنواره سیمرغ پس از اختتامیه رقم خواهد خورد.
سلمان آلحسن امروز ۱۸ تیرماه، در نشست خبری فراخوان جشنواره «سیمرغ»، اظهار کرد: چرایی برگزاری جشنواره سیمرغ به این دلیل است که در بازدید از بازارهای اطراف آرامگاه فروسی مشاهده شد که هیچ کالایی که با شاهنامه و ادبیات فارسی منطبق باشد، وجود ندارد. در واقع هیچ نماد و سوغاتی که متناسب با شاهنامه باشد وجود ندارد که همین مسئله برایمان ایجاد دغدغه کرد.
وی اضافه کرد: در راستای الگوسازی ایرانی از شخصیتهای شاهنامه برای نسل کودک و نوجوان، ایجاد یادگاری بومی از منطقه گردشگری توس و رونق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ساکنان منطقه توس این اقدام صورت گرفت و توانستیم جشنواره طراحی و ساخت عروسک از شخصیتهای شاهنامه را در قالب جشنواره سیمرغ برگزار کنیم.
آلحسن ادامه داد: در مسیر برگزاری این جشنواره خانه هنرمندان شهرداری مشهد، حوزه هنری انقلاب اسلامی، آموزش و پرورش خراسان رضوی ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و چندین بخش دیگر با ما همکاری کردهاند.
دبیر جشنواره سیمرغ گفت: این جشنواره تنها یک جشنواره نیست و پس از پایان فراخوان و اعلام نتایج داوریها در ۱۶ مهرماه و همزمان با روز جهانی کودک اختتامیه این جشنواره به مدت ۲ روز با برگزاری کارگاههای آموزشی متنوع برای هنرمندان این عرصه تدارک دیده شده است و در همان تاریخ آثار برگزیده اعلام خواهند شد.
آلحسن بیان کرد: در اختتامیه این جشنواره سرمایهگذاران و کسبوکارهای مرتبط با ساخت و طراحی عروسک حضور خواهند داشت، علاوه بر این در فاز دوم جشنواره که جزء برنامههای تکمیلی است حمایت و و راهاندازی کسب و کار خانگی و بومی در منطقه توس برای تولید انبوه و فروش این عروسکها در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه جشنواره اولین دوره خود را آغاز میکند به صورت حرفهای و تخصصی به حوزه عروسک ورود پیدا کرده است. در بحث ساخت و طراحی مخاطبان به ۲ دسته تقسیم میشوند که گروه اول دانشجویان این رشته و گروه دوم افراد متخصص و حرفهای در این هستند که داوری این ۲ گروه به صورت مجزا صورت خواهد گرفت.
دبیر جشنواره سیمرغ اضافه کرد: در بحث تجربی به دنبال استعدادیابی و پرورش آن هستیم تا افراد بیشتری را در ساخت و طراحی عروسک بومی درگیر کنیم و در بخش حرفهای نیز به دنبال خروجی ارزشمند و قابل توجه برای تولید و عرضه آن به بازار هستیم.
آلحسن در خصوص اسامی هیات داوران این جشنواره عنوان کرد: با وجود اینکه هیات داوران از بازیگران و اهالی مشهور سینما هستند، اما با مشورتی که با هیات داوران انجام گرفت، مقرر شد تا برای رعایت عدالت نامی از داوران تا اختتامیه رسمی اعلام نشود.
وی گفت: جشنواره در ۲ بخش شامل عروسک بازی است تا علاوه بر الگوسازی برای فرزندان نیز عروسکهایی با فرهنگ ایرانی تولید شود، همچنین بخش عروسک نمایشی برای رفع نیاز رسانهای در نظر گرفته شده است.
برگزاری جشنواره سیمرغ اقدامی منحصر بهفرد است
مهدی لطفی، مشاور علمی جشنواره سیمرغ در ادامه نشست گفت: برگزاری این جشنواره اقدامی منحصر بهفرد است چرا که تاکنون چنین جشنوارهای در کشور که صرفا به عروسک اسباببازی و نمایشی توجه داشته باشد برگزار نشده است.
وی اضافه کرد: این طرح برای تمام اساتید این حوزه جالب بود لذا ضرورت دارد برای این کار منحصر به فرد اصحاب رسانه ورود کنند و توضیح بدهند چه اتفاقی در حال انجام است. در دنیا به بحث هنرهای نمایشی و اسباببازی به صورت جدی نگاه میشود و اقدامات زیادی در این حوزه انجام میگیردف البته اساتید ما در دانشگاه هنر نیز از این مقوله عقب نیستند.
هنر عروسکی هنری علمی و پیچیده است
مهدی لطفی با اشاره به ریشه واژه عروسک عنوان کرد: نظریههای متعددی در خصوص این واژه وجود دارد که برخی ریشه این کلمه را ایرانی میدانند. بسیاری از هنرمندان عروسکی این واژه را با الف مینویسند چرا که معتقدند ریشه این کلمه سانسکریت بوده است.
وی اضافه کرد: هنر عروسکی هنری علمی و پیچیده است و اینکه بخواهیم به کودکانمان محصولاتی از حوزه فرهنگی خود ارائه کنیم اقدامی شایسته است، لذا برای طراحی سبک زندگی ایرانی- اسلامی باید اقدامات فرهنگی را از کودکی آغاز کرد چراکه در تمام دنیا سنگ بنای کارهای فرهنگی از رده سنی کودک پایهریزی میشود.
لطفی گفت: در تقسیمبندی موضوعی این جشنواره بحثهای زیادی وجود داشت، بر اساس تقسیمبندی علمای حوزه ادبیات شاهنامه به ۳ بخش اسطورهای، پهلوانی و تاریخی تقسیم میشود و با توجه به اینکه از بخش تاریخی نمیتوان کاراکتری استخراج کرد رقابت در حوزه پهلوانی و اسوطرهای انجام خواهد شد و شرکتکنندگان برای ارائه آثار در این ۲ دسته آزاد هستند.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز