ماهنامه مطالعات افول آمریکا

تهران- ایرنا- دومین شماره ماهنامه پژوهش های کاربردی معاونت برون مرزی صدا وسیما با عنوان «مطالعات افول آمریکا» در اردیبهشت ۱۴۰۰ منتشر شد.


ماهنامه «مطالعات افول آمریکا» با الهام از بیانات حضرت  آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری درباره افول آمریکا و با مشارکت تعدادی از اساتید مطالعات آمریکا توسط واحد پژوهش های کاربردی معاونت برون مرزی تهیه شده است.


معرفی ماهنامه


در این ماهنامه رئوس و محورهایی مورد پژوهش قرار گرفته است که نخستین تحلیل ماهنامه «افول نظامی آمریکا؛ دلایل و قراین» نوشته سیدرضا میرطاهر پژوهشگر مسایل امریکا است. نویسنده در این مبحث می آورد که افزایش بودجه نظامی آمریکا در حالی است که آمریکا اکنون کشور رده اول جهان در زمینه هم گیری کرونا دچار تبعات اقتصادی ناشی از آن مانند کاهش رشد اقتصادی افزایش شمار بیکاران افزایش شدید فقر و گرسنگی و انواع سامانه‌های اجتماعی در واقع برای دستگاه حاکمه آمریکا منابع مجتمع های نظامی صنعتی و تداوم سیاست‌های نظامی گرایانه در عرصه بین المللی اولویت نخست شمرده می شود بدین ترتیب روند نظامی‌گری آمریکا کشته شدن از پروژه‌های اجتماعی عمرانی بهداشتی آمریکا و در عوض افزایش مستمر در بودجه نظامی سالانه کشور نمود پیدا کرده است عملاً زمینه فرسایش داخلی آمریکا به افول این کشور را فراهم نموده است


تحلیل دوم با عنوان «شش حقیقت راجع به ارتش آمریکا و ترکیب جمعیتی متغیر آن» است. در این مبحث نوشته شده که با کوچکتر شدن تعداد نظامیان فعال در جنگ امریکا، ساختار جمعیتی آن نیز به نحوی تغییر یافته که گویای گرایش های رایج در اجتماع است. این مبحث حقایقی درباره ارتش امریکا آورده شده ات از جمله۱-نیروی زمینی همچنان بزرگترین شاخه ارتش امریکاست. ۲-نیروی فعال در جنگ عمدتا در سیطره مردان است اما زنان در دهه های اخیر راه خود را به آن پیدا کرده اند. ۳-به موازات تنوع نژادی و قومیتی کشور، ارتش امریکا نیزز دچار تنوع شده است. ۴-نظامیان فعال در جنگ طی ۴۰ سال اخیر پیرتر شده اند. ۵-افسران نظامی به طور متوسط تحصیلات بالاتری نسبت به پرسنل جذب شده امریکاهای بزرگسال دارند. ۶-نیروهای ارتش امریکا شمار بیشتری را نسبت به نیروی فعال در جنگ تشکل می د هند.


«تمرینات نظامی و آتش خودی؛ تلفات بالای ارتش آمریکا از نگاهی دیگر» نوشته محمد مهدی عباسی تحلیل سوم این ماهنامه است. در  این تحلیل نوشته شده که علاوه بر تاریخ طولانی آتش خودی  خطای انسانی؛ آمارهای تلفات ارتش امریکا در جریان تمرینات نظامی این کشور نیز بسیار حیرت انگیز و قابل تامل است.


تحلیل چهارم با عنوان «کاهش تمایل آمریکایی ها به خدمت در ارتش؛ نشانه وحشت از پنتاگون» توسط نوشته شده است. در این تحلیل نوشته شده که زمان های دیگری بوده که عامه مردم کمتر علاقمند به خدمت نظامی بودند. جذب نیرو با اقتصاد و حتی زمانی که بسیاری از سربازان می میرند-مثلا در تاریکترین روزهای جنگ عراق- بالا و پایین شده است اما این رقم ثابت کاهش علاقه به خدمت نظامی حتی در میان خانواد ه های نظامی به حدی رسیده که باید برای آنها نگران سلامت ملت هستند مایه هشدار یا شادی باشد.


«افول نظامی آمریکا از دیدگاه اندیشکده های جهانی» بخشی دیگری از این ماهنامه را تشکیل داده است. در این بخش مطالبی همچون «آیا امریکا هنوز ابرقدرت نظامی است!» از اندیشکده دفنس وان، «آغاز تغییرات راهبردی امریکا در جنوب آسیا» از اندیشکده فارن پالیسی و «شکست ژئواستراتژی در افغانستان» از اندیکده سیاست امنیتی امریکا آورده شده است.


بخش دیگری از ماهنامه به «افول نظامی امریکا از دیدگاه کارشناسان» اختصاص پیدا کرده است. در این بخش دیدگاه کارشناسان داخلی همچون احمد زارعان عضو هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع)، محمد مهربان عضو هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) و دارابی پژوهشگر پایگاه اینترنتی بصیرت آورده شده است. همچنین به دیدگاه کارشناسان خارجی همچون جان مولر استاد دانشگاه اوهایو و عضو ارشد اندیشکده امریکایی کیتو، پتی جین گلر تحلیلگر مسایل سیاسی بنیاد هریتیج و فرید زکریا تئوریسین و دانشمند سیاسی نیز پرداخته شده است.


«دفع بحران: راهبرد امریکا، هزینه نظامی و دفاعی جمعی در اقیانوس هند و اقیانوس آرام» مطلب دیگری است که در این ماهنامه نوشته شده است. همچنین این ماهنامه به بخشی به عنوان «تولیدات رسانه ای راجع به افول امریکا در جهان» پرداخته است.


این ماهنامه معرفی کتاب «بینش استراتژیک؛ امریکا و بحران قدرت جهانی» نوشته زبیگنیو برژینسکی ترجمه علی بهفروز را نیز انجام داده است و بخش پایانی ماهنامه به «رهبردهای رسانه ای در خصوص افول نظامی امریکا» و «گزارش سالانه آژانس اطلاعاتی دفاعی امریکا؛ چین بزرگترین تهدید علیه امریکا در دهه های آینده» پرداخته است.   



آخرین بروزرسانی سایت: 1400-12-18 19:40

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *